Bøgerne

Bøgerne kan købes i museet eller bestilles her på siden. Har man ikke selv mulighed for at afhente dem, så sender vi gerne. Porto og embalage bliver lagt oven i prisen.

Der er kommet nye bøger i reolen. Så henvend jer blot, hvis i ønsker at vide mere eller købe en bog.

Med løfte fra den danske konge om, at de ville få skattefrihed, en gård med besætning og redskaber, brød ca. 4000 personer i årene omkring 1760 op fra Sydtyskland for til fods at vandre mod Danmark. De vidste ikke, at ingenting stod klart til dem, og at de i virkeligheden skulle forvandle gold, uopdyrket hede- og mosejord i Midtjylland og Hertugdømmet Slesvig til frugtbar landbrugsjord. En næsten umulig opgave, skulle det vise sig! Denne bog handler om dem, der fik lodder i hedeområder syd og øst for Tønder - og ikke mindst deres kamp for blot at overleve. Bogen koster 200,- kr. + porto

Så er årbogen 2019 klar til salg. En god ide til en julegave og kan købes i museet for 75 kr./stk.

Kolonisten Atlas, som viser, hvor hvert eneste kolonisted blev oprettet i 1763. Det gælder både for Gottorp, Slesvig og Tønder amt. - Prisen er 188 kr./stk.

"De der aldrig kom hjem" - Er en rigtig lokal bog. Den omhandler alle dem fra Burkal sogn, som faldt i 1. verdenskrig. - En rigtig god gaveide - Pris 150 kr./stk.